Vliegen met (jonge) kinderen kan best spannend zijn, maar met deze 5 TIPS wordt het een stuk leuker!

Tip 1 Neem kleine KADOOTJES mee voor in het vliegtuig

Een stickerboekje, een paar plastic diertjes, een klein autootje, mini voorleesboekje, een tijdschrift…Alleen het uitpakken is al leuk! Als je er een klein tasje bij doet waar de kadootjes in kunnen zijn ze zo al een tijdje zoet me het in en uit pakken van de spulletjes. Ballen of fluitjes zijn minder geschikt, als je nog vrienden wil blijven met je omgeving….;-)  Bij HEMA & Tiger kun je goed terecht voor dit soort kadootjes!

Tip 2 Neem veel verschillende dingetjes mee om te ETEN

Crackers, stukjes kaas, fruit, kleine koekjes, mini soepstengels, stukjes gedroogd fruit. We nemen verschillende bakjes mee met vanalles, altijd een groot succes! Je mag meestal 1 flesje water per kind meenemen. Rozijntjes en knijpzakjes zijn handig tijdens het opstijgen en landen. Onze kids zijn zo druk met het eten van de rozijntjes dat ze niet door hebben dat we aan het landen zijn…en ze slikken ook veel natuurlijk, dat is heel fijn voor de oren.

Tip 3 Neem je eigen AUTOSTOELTJES mee

Meestal is het huren van een auto even duur als het huren van 1 of 2 kinderstoelen! Niet leuk…. Maar vaak mogen autostoeltjes gratis mee in het vliegtuig. Je hebt even wat veel bagage op de luchthaven, maar als een van de ouders met kids en alle spullen in de luchthaven wacht terwijl de ander de auto parkeert merk je daar niet veel van! Meestal heb je op het vliegveld wel ergens een speelhoekje zoals bijv. op het vliegveld van Weeze. Er zijn leuke speelgoed auto’s, daar vermaken onze kids zich prima mee terwijl ze even moeten wachten. Maar ook het kruipen onder de hekjes bij het inchecken of het rijden op een bagagekarretje is super! Elk vliegveld is een grote speeltuin 😉 Of je laat je wegbrengen, autostoeljes meteen uit de auto op een karretje, bagage en stoelen inchecken en klaar. Zo hoef je helemaal niet hoeven slepen met de autostoelen!

Tip 4 Vliegen is QUALITY TIME met je kind

Zie het vliegen niet al iets lastigs maar als Quality time met je kids. In de auto moet je op de weg letten en kan het op de achterbank soms wat ongezelliger zijn. Bij vliegen heb je daar geen last van! Samen een boekje lezen, of even door de gang op en neer lopen, kinderen vinden het allemaal geweldig. Als jij zelf relaxt bent zijn je kids het ook!

Tip 5 Doe LAAGJES aan

Het kan soms in het vliegtuig heel warm zijn, soms juist heel koud. Als je laagjes aan hebt is het altijd goed en kun je je snel aanpassen aan een verandering in de temperatuur in de cabine. En natuurlijk geldt hetzelfde voor je kind. 😉

We gaan nog meer tips voor je verzamelen! Die lees je in een volgende blog.

Heb jij nog een goeie tip? We horen het graag!

Fijne reis!

Alex & Inge

Close